25 Ekim 2011 Salı

Ey! Kara bulutlar, çekil üstünden güzel ülkemin

Yazarken kelimelerin anlamsızlaştığı bir dünyada yaşıyoruz maalesef.. Savaşlar,ölümler,sefalet,açlık.. Son günlerde ülkemizde yaşanan olumsuzlukları yazan,duyan,gören hangi kişinin boğazı düğümlenmiyor ki? Önce 24 askerimizin şehit haberi, ardından Van'daki deprem, hepimize
"Ey! Kara bulutlar, çekil üstünden güzel ülkemin.." dedirttiriyor.
Bölücülük hareketlerine inat Türkiye tek birlik olmak için savaşıyor. Şehitlerimizin anısına yürüyoruz.Hepimiz canla başla Van 'daki depremzedeler için yardım paketleri hazırlıyoruz.SMS'ler gönderiyoruz. Her ne kadar ilahi adalet diye düşünsek ya da basının "Van'da olsa da üzüldük.." gaflarına rağmen deprem kimseyi tanımıyor.Utanıyorum bile, azıcık eski bile olsa verdiğimiz eşyalardan..Eğer yardım paketleri hazırlıyorsanız üstüne içinde ne olduklarını yazan bir kağıdı yapıştırın ki yaptıklarınız "Allah'a emanet olmasın!".
Bir kaç not:
-Depremde bir duvarı yıkılan cezaevinden kaçan 300 mahkumdan 50si ailesini gördükten sonra tekrar cezaevine döndü.
-Facebookta nefret patlaması yaşandı. Twitter'da aktivistler organize olmaya çalıştı.
-İsrail,ABD gibi ülkelerin yardım talepleri reddedildi. Azerbeycan ve Bulgaristan'ın yardımları çoktan yola çıktıkları gerekçesiyle geri çevrilmedi.
-Kendisine siper olan birinin cansız bedeniyle kurtarılmayı bekleyen Yunus yaşama veda etti..
-Arama kurtarma yapan Mehmetçik terör saldırısına uğradı.

21 Ekim 2011 Cuma

KAPİTALİZM SEKSE KARŞI

Alternatifi olmayan bir sistemin içerisindeyiz. Adı: Kapitalizm.

Sabah 9 akşam
6 veya daha fazlası.
Sürekli ofis ortamı,
Bilgisayar başında tüketilen saatler. .

Weber'in dediğine gibi özgürlüğümüz "Demir Kafes"..
Bedenimiz sıkışmış 4 duvar arası
Sevmeye zaman yok,
Ruhumuz yorgun..





20 Ekim 2011 Perşembe

KARİZMATİK OLMANIN YOLLARI

"Yaygın görüş karizmanın yüzde 50 doğuştan geldiği, yüzde 50 öğrenildiği yönünde. Uzmanlar eğitimlerle karizmatik olmanın mümkün olduğunu söylüyorlar. İşte size karizmanızı geliştirmek için birkaç ipucu:
◊ Gülümsemek çok önemli, insanlara sık sık gülümseyin, selamlaşırken hafif tebessüm edin. Etrafınıza hep pozitif olun.
◊ Empati kurun, kendinizi karşınızdakinin yerine koyun. Acısını anladığınızı hissettirin. İnsanlar sizin onları anlamanızı ister.
◊ Güvenilir olamalısınız, insanlarda güven hissi uyandırmalı, onların güvenini sarsacak hareketlerden, sözlerden kaçınmalısınız.
◊ Saygı gösterin. Konuştuğunuz kişi kim olursa olsun herkese eşit ve saygılı davranın.
◊ Neye inandığınız konusunda kesin bir fikriniz olmalı.
◊ Sakin olun ve kendinize güvenin. Karizma kendine güvenle aynı anlama gelmez ama kendine güvenmek sizi daha karizmatik yapacaktır.
◊ Araştırmalara göre karizmatik kişiler duygulara hitap etme konusunda çok iyiler, karşılarındaki kişilerin duygularını hissediyorlar.
◊ Konuşmanızla beden diliniz örtüşsün. Diğer insanların konuşmalarını dinleyin, kötü ve iyi beden dili örneklerini görün. Kendi beden diliniz hakkında bir düşünün. Konuşmalarınız beden dilinizle örtüşüyor mu? Yoksa tedirgin, sıkılmış mı duruyorsun? Ayna karşısında pratik yapabilirsiniz. Gözlerinizi, ellerinizi nasıl kullandığınıza bakın.
◊ Konuşmadan önce düşünün, eğer söylecek önemli bir şeyiniz yoska sessiz kalın. Önemli birşey söyleyin ve kendinizden emin olarak söyleyin. Sakin, açık ve net, doğru ses tonu ve vurgulamalarla sürdürün konuşmanızı.  
◊ İnsanlara onlara nasıl davranılmasını istiyorsan öyle davran. Tanıştığın her kişiye, önemli olduğunu hissettir. Diğerleri konuşurken dikkatlice dinle, göz kontağı kur, kişiyi dinlediğini belli et. İnsanlara özel olduklarını hissetir, mesela isimleri hatırla, gülümse.
◊ İnsanlara iltifat edin. Çünkü iltifatları hatırlar insanlar, dolayısıyla sizi de hatırlarlar. Tabii iltifat ederken ölçüyü kaçırmamakta fayda var."


Alıntı: Burcu Özçelik http://www.yenibiris.com/

10 Ekim 2011 Pazartesi

CEBİT BİLİŞİM FUARI

Cebit bilişim fuarından ziyade cebit insan fuarı demek daha doğru olur. Genelde ilk 2 gün -perşembe ve cuma profesyonellerin katılımı, haftasonu ise daha çok toplamacıların ziyaret ettiği fuar amacından sapmaya az kalmıştı. İnsanların fuarlara bakış açısı daha çok eşantiyon toplama olarak sınırlı maalesef.Bir kaç istisnaları ayrı tutarak tabi. Onun dışında sorulan sorular da çok garip.
-Sizin binanız kaç katlı?
-Maaşınız kaç?
-Canlı borsa yayınını nerden takip edebilirim? Ne alaka. Borsalar birliği değil misiniz?
Gibi sorular çoktan literatüre geçti bile.