17 Ocak 2012 Salı

Ünlü blogger Buğra Levent, Sevictories'te...


Moda bloglarını takip edenlerin sıklıkla karşılaştığı bir isim..
Değerli blogger Buğra Levent..
Bu ayın trendlerini sevictories okurları için paylaştı..
Buyrunn iyi okumalar..


"Beni iyi tanıyanlar bilirler, trend raporu hazırlamaktan hiç hoşlanmam. Hatta şimdilerde 1.yaşını kutlayan TheMagger'dan bu yüzden ayrılmıştım. Modayla haşır neşir 5 ay geçirdikten sonra farklı kariyer beklentileri içine girmiştim.

Her neyse, tekrar bundan bahsetmek değil niyetim. Sadece Pre-Fall kolleksiyonlarıyla gelecek sezonu kavramaya çalıştığımız şu Ocak ayının moda dünyasında üstlendiği "geçiş ayı" tanımını kafanızda değiştirebilmek.

Koleksiyonları biraz olsun inceleyebildiğimde- İtiraf: Catwalk görselleri incelemekten hiç hoşlanmam!- pek çok trendin bizi beklediğini görünce, sizleri biraz olsun "Acaba bu sezon nasıl stil sahibi olunur?" derdinden kurtarmanın boynumun borcu olduğunu hissettim sadece!

Madde 1: Efsanevi moda editörü Diana Vreeland gibi "Why Don't You?" diyerek başlamak istiyorum sözüme. Neden bir kürkü must have listenize eklemiyorsunuz? (Bknz. Vogue Türkiye'nin Ocak sayısının kapağındaki Vionnet kürk!) Ama tabii ki Atıl Kutoğlu'nun şahane kürklerini de göz ardı etmeyin derim!

Madde 2: Bu sezonun en önemli detaylarından biri de "Fetiş", hatırlatırım. Anlayacağınız yeni sezon bizi "baştan çıkarmaya" yemin etmiş. Benim en sevdiğim tasarımcı olan Tom Ford'un kırmızı rujları ve oldukça şık kemik gözlükleri;Victoria's Secret'ın ışıltılı erik, saf menekşe ve kehribar içeren baştan çıkarıcı parfümü; Gianvito,Dior ve Emilio Pucci'nin uzun çizmeleri bu stili benimsemede yol göstericiniz olsun!

Madde 3: Alexander Wang, Michael Kors, Vakkorama ve Stefanel, Isabel Marant gibi yıldız markaların oldukça şık kazak tasarımları var. Bu soğuklarda stylish görünmenin kolay yolu olduğunu rahatlıkla

söyleyebilirim! Yün ya da kaşe pantolonlarla kombin etmenizi önerirken; bugralevent.blogcu.com'un risk almayı seven okurlarına da deri pantolonları da esgeçmemelerini öneririm!

Madde 4: Yükselen Amerikan modası! Şimdi belki de bana "Batı özentisi" vs. diyeceksiniz( ?!); ama Amerika'nın gerek moda gerekse moda dergiciliği alanında hem klasik, hem detaycı, hem de zeki bir çizgisi var ve bu çizgiyi muhafaza etmeyi çok iyi başarıyor. Bir kere tasarımcılarına çok iyi sahip çıkıyorlar (Bknz. CFDA Vogue Moda Fonu) .

Amerikan modasında gönlümde yatan isim her ne kadar Tom Ford olsa da, Tommy Hilfiger da gerek düzenli aile yaşantısıyla gerekse tasarım anlayışıyla sevdiğim isimlerden. Hatta bu ay ELLE'in konuk editörlüğünü üstlendiğinden, dergi için oldukça başarılı moda makaleleri yazmış,okumalısınız!

Ve Amerikan modasından bahsetmişken Sex And The City gibi gardıroplardan ilişkilere hükmedebilen "kült" bir filmi esgeçmek olmaz! Carrie'nin Loubitin'lerini görünce ya da o muhteşem Vogue çekimi sahnesini izleyince hala heyecanlanmıyor muyuz sizce?

Madde 5: "Giyinirken eğlenmeyi bilmek" ve muzırlığınızla adınızdan söz ettirebilmek zor değil! Çok sevdiğimiz The Sartorialist'in http://thesartorialtwist.com/ daki eğlenceli moda oyununun bir parçası olabilirsiniz. Muzır olmanın bir yolu da stilinizde farklılık yaratacak egzantirik parçalar kullanmaktan geçiyor. Bu yüzden farklılığıyla ve yeteneğiyle gurur duyduğumuz Burak Uyan'ın tasarımlarını bir inceleyin derim! Givenchy by Riccardo Tisci' nin sarı kalem eteği, Miu Miu'nun renkli kemik gözlükleri önerebileceğim diğer parçalardan!

Madde 6: Aslında önemli olan sezonu A'dan Z'ye keşfetmek değil; her sezon mükemmel parçaları-yani bir nevi "zamansız" parçaları- gardırobunuzda bulundurabilmeniz. Bu parçalar hangileri mi? Burberry bir trençkot, Margiela ya da YSL tasarımı bir ceket ya da markası farketmeksizin-şık olması yeter!- klasik bir beyaz gömlek. Eğer maddi durumunuz elveriyorsa klasik bir Chanel çanta pek tabii!

Madde 7: Madem "trend raporu"hazırlamaya koyuldum, yazacağım bu son maddede güzellik trendlerini yazmazsam iyi bir iş kotaracağımı hissedemeyeceğim! Makyaj dahisi Bobbi Brown'un mükemmel renklerdeki far paletleri,YSL ve Giorgio Armani'nin kırmızı rujları, Dior'un altın saçan ojeleri, Estee Lauder'ın aydınlatıcı pudrası, Clinique'in muhteşem dokudaki fondoteni ve tüm bunların dışında her daim kışkırtıcı Chanel No.:5 parfümle, Victoria's Secret'ın nemlendirici el kremleri bu sezon must-have listenizde olsun!"

http://www.trendturkiye.net/2012/01/trend-raporu/
http://bugralevent.blogcu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum