8 Ağustos 2011 Pazartesi

Bir Tutam Yemek Tarifi

Bugün size bir tutam yemek tarifi vereceğim. Hem okuması kolay hem yapması..

Gavurdağı salatası:

Evde bulduğunuz bütün yeşillikleri ince ince doğrayın. Salataya en çok yakıştırdığım şey özellikle nane. Naneyi de aynı şekilde bütün salataya homojen bir tat vermesi için ince doğramanızda fayda var. Bu salatanın en önemli özelliği nar ekşisi ve ceviz. Fakat isteğe göre de değişebilir. Nar ekşisi ve limonu ve birazcık yağı yeşillikleriniz ve domateslerinizle karıştırdıktan sonra üstünü cevizle süsleyebilirsiniz.

Makarna salatası:

Makarnaları haşlayın. Önemli bir ayrıntı: suyu kaynadıktan en fazla 10 dk sonra makarnalarınızı süzün. Fazla kaynattığınız zaman denenmiştir ki makarnanız hamur olur. Bir kenarda kornişonlarınızı ince ince doğrayınız. Garnitürlerinizi sudan geçiriniz. Bir diş ezilmiş sarımsakla birlikte makarnanızla hazırladğınız bu içi karıştırınız. Ardından mayanoz ve yoğurdu damak zevkinize göre ekleyiniz.

Şarap Kadehinde Spangle:

Dürüst olacağım, spangle hazır. Soğuk sütün içine koyduğunuz hazır spanglenizi kaynayana kadar karıştırınız. Kaynaması biraz zaman alabilir. En sonunda tadacağınız tatlıyı düşündükçe severek karıştıracağınızdan eminim. Kaynadıktan sonra da karıştırmaya devam edin ki hem yüzü tutmasın hem dibi...Bir kenara koyduğunuz şarap bardaklarının içine sütle ıslattığınız kedi dilimini kırıp koyunuz. Ardından kıvama gelmiş tatlınızı şarap bardaklarına dökünüz. Süt ve hazır beyaz krem şanti tozunu çırpın,fakat az bir süre buzdolabında beklettikten sonra tatlının üstüne koymaya yakın bir süre tekrar çırpınki daha çok kabarsın. Ardından tatlınızı naneyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum