26 Temmuz 2011 Salı

Hoşçakal Amy..


Artık bir efsane o..
Amerikalı gitarist Jimi Hendrix, The Doors grubunun beyni Jim Morrison, Nirvana grubunun solisti ve gitaristi Kurt Cobain, Rolling Stones grubunun kurucusu Brian Jones vee 14 yaşımdan beri dinlediğim hayranı olduğum,odamda posterine ara sıra baktığım başka bir efsane Janis Joplin gibi.. Hepsinin ortak bir özelliği var yeteneklerinin dışında; alkol ve uyuşturucu bağımlılığının olması ve hepsinin 27 yaşında hayatlarını kaybetmesi..
Kırgındım aslında Amy'e. Avrupa turnesinin Belgrad ayağında şarkı sözlerini unutmuştu ayakta bile kalmakta zorluk çekiyor en sonunda konserini yarıda bırakmak zorunda kalmıştı. Belli ki alkol ve uyuşturucu yüzündendi. Sonraki konseri İstanbul'daydı. Gelmişti; fakat sahneye çıkmamış,son gün konser iptal edilmişti. Bense şımarıklık diyordum. Seyircilerine hiç mi saygı duymaz bir sanatçı, öyleyse neden konsere çıkıyor sadece cd çıkarsın diyordum.
 Anladım ki, varolmanın dayanılmaz acısını taşıyamıyormuş, belli ki çıplak hissediyormuş kendisini..Her ne kadar anlamaya çalışsak da böyle deyip geçelim. Çünkü anlayamayız ne kadar zorlasak da, ne kadar anlıyormuş gibi yapsak da.. Bize kalan iki albüm olsun.. Ne sansasyonel hayatı ne uyuşturucu bağımlılığı.. "su testisi su yolunda kırılır." demekten çok daha vicdanlı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum